Freestyle

1992 De Wereld is een dorp (80×70)

Door de toenemende communicatiemogelijkheden in de wereld, met name de opkomst van het internet aan het begin jaren ’90, wordt de wereld voor veel mensen gevoelsmatig steeds kleiner. De uitspraak “De wereld is een dorp” moet in die context worden gezien en brengt Riet in 1992 op het idee om dit als thema voor een nieuw kunstwerk te gebruiken.

1986 Drie Bomen (150×160)

Het kunstwerk met de drie fantasiebomen wordt verkocht aan het transportbedrijf Goes dat van oorsprong in Vleuten gevestigd is en later naar De Meern verhuist. De bomen staan voor de drie broers Adam, Jan en Herman Goes. Het werk wordt in de entree van het bedrijfpand gehangen.

1993 April in Windischgarsten (100×70)

Je zou dit werk gewoon kunnen zien als een vrouw die bij een waterval staat. Gezien de rest van het oeuvre van Riet is het echter een opmerkelijke creatie. Voor het eerst stapt een persoon een kunstwerk binnen, een vrouw. Het werk betreft geen opdracht, het is een beeld wat bij Riet tijdens een vakantie in het Oostenrijkse Windischkarsten opkomt en wat zij vervolgens thuis realiseert. Mogelijk verbeeldt het een onbekend dieper verlangen van de kunstenares. Feit is dat het mysterieuze werk niet verkocht wordt en een prominent plaatsje krijgt bij Riet in de huiskamer. Is het een zelfportret?

Plaats een reactie