Objecten

 

1984 Huize St. Jozefzorg (275×140)

In 1983 krijgt Riet een opdracht voor het vervaardigen van een groot wandkleed van het Vleutense verzorgingstehuis St. Jozefzorg. Het huis moet binnenkort plaatsmaken voor een nieuw gebouw en het kleed moet de herinneringen aan het oude huis levend houden.

1988 Servies (50×50)

Een stilleven gemaakt van lapjes stof.

1986 Huize Avondlicht (250×140)

Nog maar nauwelijks bekomen van de oplevering van het grote wandkleed van verzorgingstehuis St. Jozefzorg, accepteert Riet in 1985 een opdracht van de gemeente Herwijnen voor het vervaardigen van een groot wandkleed van verzorgingstehuis Avondlicht.

1986 Bankbiljet (75×150)

Voor de invoering van de Euro stond Nederland bekend om zijn prachtige bankbiljetten. Het briefje van 250 gulden werd beschouwd als een van de mooiste. Hierop stond de vuurtoren van het Zeeuwse gemeente Westerschouwen afgebeeld. Op initiatief van raadslid J.W. Geleijnse roept de gemeente Westerschouwen begin 1986 kunstenaars op een voorstel te doen voor een kunstwerk met het bankbiljet als thema. Samen met vele andere kunstenaars doet Riet op 13 maart een aanbieding voor het maken van een natuurgetrouwe weergave van het bankbiljet in de vorm van een wandkleed. In april krijgt ze te horen dat ze de opdracht krijgt voor het maken van een ‘natuurgetrouwe weergave’ van het bankbiljet en dat het gemeentebestuur het resultaat met grote belangstelling tegemoet ziet. In oktober 1987 wordt, na zijn eervol aftreden, het wandkleed door gemeentesecretaris De Jonge onthuld. Naast vele genodigden is uiteraard ook Riet op het stadhuis van Burgh Haamstede aanwezig.

1988 De Oude Apotheek (50×70)

Plaats een reactie